Museu Puget

Escenes costumistes d’Eivissa en una casa noble de Dalt Vila

El Museu Puget està instal·lat en una casa noble de Dalt Vila, al carrer Major, coneguda popularment com Can Comasema, per ser la família Palou de Comasema, d’origen mallorquí, qui l’habità durant el segle XIX. Probablement la part més antiga de la casa data del segle XV.

L’edifici allotja actualment la col·lecció de 130 obres pictòriques de Narcís Puget Riquer i de Narcís Puget Viñas, donades a l’Estat per la família. És tracta d’olis i aquarel·les d’estil costumista, que recullen paisatges i escenes de la vida quotidiana a Eivissa de principis i de la mitat del segle XX.

L’any 2003 l’Ajuntament d’Eivissa vaig cedir al Ministeri de Cultura Can Comasema per fer possible una exhibició pública de forma permanent. El Museu Puget obrí les seues portes el 30 d’abril de 2007.

L’aparició de l’escut d’una família d’origen català, els Francolí, als capitells d’algunes pilastres del pati fa pensar que probablement l’edifici fou una fàbrica.

Tot l’immoble està imbuït per l’estil gòtic d’influència catalana. La façana principal de l’edifici s’orienta al sud i és de parament “arrebossat”, molt sòbria. La porta noble és d’arc de mig punt amb doveles i la part superior es cala amb un gran finestral de tres arcs de mig punt de traçat molt elegant. Entre els elements decoratius trobam ornaments gòtics i capitells de tema vegetal.

sendEnviar a un amic
location
C/ Major, 18. Dalt Vila
Dalt Vila
phone
971 392 147
clock
Abril, maig, juny i setembre: dimarts a diumenge, 10.00 a 14.00, i dimarts a divendres, 17.00 a 20.00. Juliol i agost: dimarts a diumenge, 10.00 a 14.00, i dimarts a divendres, 18.00 a 21.00. Octubre i març: dimarts a divendres, 10.00 a 16.30, i dissabte i diumenge, 10.00 a 14.00. Sempre tanca els dilluns
coins
Entrada gratuïta
Ampliar mapa
close
navigate
El Carrer Major és el principal de Dalt Vila i desemboca a la Catedral
wheelchair
No accessible

També li pot interessar

Museu Diocesà
El Museu Diocesà de la Catedral d'Eivissa conserva i exposa múltiples peces artístiques i artesanals [...] LLEGIR MÉS
Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera-Dalt Vila
El Museu Arqueològic és la institució que conserva, investiga i exhibeix les restes materials del passat [...] LLEGIR MÉS
Museu-Necròpoli des Puig des Molins
És la necròpoli més extensa i millor conservada de tot el món. Situada as Puig des Molins, va ser el [...] LLEGIR MÉS