Turisme esportiu

dsc_5079

L’Ajuntament d’Eivissa organitza al llarg de l’any activitats que permeten gaudir de l’entorn i la naturalesa, a través de distintes modalitats de turisme actiu. Per exemple, s’organitzen activitats nàutiques per gaudir de les platges i de la mar com un entorn formatiu, lúdic i de convivència.

Entre aquestes propostes s’inclouen les visites per conèixer les prades de Posidònia, un dels béns patrimonials d’Eivissa, inclòs a la declaració de Patrimoni Mundial. Aquesta activitat en caiac és gratuïta i s’ofereix els dissabtes, prèvia reserva en el correu informacioturistica@eivissa.es o telefonant al 971 399 232.

També poden trobar altres propostes com Paddle Surf, Caiac, Ioga, Kick Boxing, Pal·las i moltes altres activitats a les platges del municipi. Aquestes activitats es desenvolupen en col·laboració amb empreses especialitzades com a Amfibis, Talamanka Paddle Surf, Club de Pal·las Luís Calle, Budoka o l’escola d’animació i temps lliure Espurna.

El Patronat d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa també organitza al llarg de l’any rutes de senderisme adaptades a un públic molt ampli i a partir de 12 anys. El ritme és molt tranquil perquè tots els participants puguin gaudir del paisatge alhora que es practica exercici en companyia d’amics i familiars.

La Regidoria d’Esports també organitza rutes cicloturistas que recorren diferents punts del municipi i de l’illa. Aquestes rutes s’organitzen en els mesos de tardor i hivern, i tenen un nivell de dificultat baixa perquè puguin sumar-s’hi un gran nombre d’afeccionats.

La bicicleta també és la protagonista del Dia del Pedal, que se sol celebrar en el mes de novembre, amb recorreguts que s’amplien fins a la platja d’en Bossa i Talamanca. Es tracta de cites i esdeveniments lúdics i esportius que reuneixen gran quantitat de públic.

L’1 de maig se celebra a més una de les més importants cites esportives de l’any a la illa: la mitja marató.

Un dels grans atractius de l’illa de novembre a març consisteix a practicar diferents esports i activitats a l’aire lliure, gràcies a temperatures molt suaus.