05.03.2020

Festes, esport i cultura: l’esplendor de la primavera a la ciutat d’Eivissa

Eivissa desprèn un ambient màgic durant tot l’any, però és a la primavera quan desplega la seva major esplendor, gràcies al clima excepcional i a la llum intensa, que encenen la pedra dels monuments i la verdor dels paisatges. La capital de l’illa, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 1999, ofereix en aquesta estació afable la possibilitat de gaudir de l’esport, la cultura i el patrimoni, amb un programa d’activitats intens i variat, que transcorre amb les espectaculars muralles renaixentistes com a teló de fons.

La primera gran cita cultural és la Setmana Santa, que se celebra del 9 al 13 d’abril. Les tradicionals processons, amb imatges religioses i confraries, prenen els carrers de la ciutat al so dels tambors, mentre la gent contempla les desfilades en respectuós silenci. La següent gran cita, del 7 al 10 de maig, és la més multitudinària i atractiva de quantes se celebren en la capital al llarg de tot l’any. Eivissa Medieval omple les muralles i els barris perifèrics del port de saltimbanquis, joglars, domadors i un extens mercat que reprodueix als de l’Edat mitjana, amb dotzenes de llocs dedicats a l’artesania i la gastronomia. Són quatre dies replets d’espectacles, música i diversió, que transformen per complet la capital i atreuen a viatgers de tot el món.

La música electrònica també cobra gran protagonisme en aquesta època gràcies al International Music Summit (IMS), que se celebra en el baluard de Santa Llúcia, amb el port als seus peus, entre el 20 i el 22 de maig. Els millors discjòqueis del món actuen en un escenari impressionant, enfront d’un públic de múltiples procedències. L’última gran festa primaveral és l’Ibiza Gay Pride, que porta a l’illa, del 10 al 14 de juny, un dels esdeveniments més acolorits, divertits i multitudinaris, amb el port com a epicentre.

Amb el bon temps es reprenen, així mateix, els grans esdeveniments esportius, oberts a la participació de residents i turistes. El primer, la Ibiza Maratón, que té lloc el 4 d’abril, reuneix grans especialistes i afeccionats, en un recorregut que transcorre en bona part pels llocs emblemàtics de la ciutat. Del 10 al 12 d’abril es disputa la prova ciclista més important de l’any: La Volta a Eivissa amb Bicicleta Tot Terreny (BTT), amb una etapa per l’entorn monumental Patrimoni de la Humanitat. L’última competició de l’estació és la Media Maratón de Ibiza, que té lloc en el mateix escenari el 2 de maig.

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *