24.07.2017

Festes de la Terra 2017

Les Festes de la Terra 2017 comptaran amb nombroses activitats culturals, esportives i tradicionals per a tots els públics. La cantant Chenoa oferirà un concert el dia 5 d’agost.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz i el regidor de Festes, Agustín Perea, han presentat el programa d’actes de les Festes de la Terra de 2017 que s’inauguraran el proper dia 30 de juliol amb l’acte institucional que tindrà lloc al passeig de Vara de Rey.

Ruiz, ha destacat que “es tracta d’un programa molt complert i divers en el que s’han previst actes culturals, concerts, proves esportives i festes tradicionals i activitats per als més petits. Es un programa dirigit a tots els públics, en el que se combina la tradició i la modernitat, perquè volem que sigui molt participatiu i que tots i totes gaudeixin de la ciutat i dels nous espais de Vara de Rey i la plaça des Martell”.

El regidor de Festes, Agustín Perea, ha destacat que “són les festes més emblemàtiques de la ciutat i per això des del departament de festes es treballa amb un programa que s’acosti a persones de totes les edats i gustos diferents, que compti amb espectacles nous, activitats infantils, amb música i esports”.

Les festes s’inauguren el proper diumenge dia 30 de juliol a les 21.30 hores, en un acte institucional que, per primera vegada, es farà al nou passeig de Vara de Rey. La inauguració comptarà amb la tradicional desfilada de carros, ball pagès a càrrec de la Colla de Sa Bodega i, després de l’acte institucional amb el discurs de l’alcalde d’Eivissa, tindrà lloc el concert de l’ Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa. També es comptarà amb la 12ena edició de la Trobada d’Artesans i Oficis que organitza l’Associació cultural el Retorn al passeig de Vara de Rey de 18.30 a 22.30.

Els actes emmarcats dins del programa de Festes de la Terra començaran el dilluns 24 de juliol, amb diversos esdeveniments esportius com són el Trofeu Popular de Bàsquet i el Torneig de Pàdel a les pistes d’Es Viver.

El següent cap de setmana, els dies 29 i 30 de juliol, se celebrarà el Primer Torneig de futbol Sala Femení, en una clara aposta i visibilitat de l’esport femení en el municipi d’Eivissa, així com la tercera edició de l’Aquatló Ciutat d’Eivissa a la platja de ses Figueretes.

Són esdeveniments esportius populars, en els quals participen centenars d’esportistes i queden inclosos dins del programa de Festes de la Terra perquè l’objectiu es fomentar la pràctica de l’esport al municipi.

Dilluns dia 31 de juliol a les 20.30 hores, la nova plaça des Martell, al Port d’Eivissa, acollirà Fekat Circus, un espectacle diferent i sorprenent, format per joves etíops que provenen d’una escola de circ i que portaran a Eivissa un espectacle acrobàtic que ens transportarà al continent africà.

Dimarts dia 1 d’agost, el Cor Ciutat d’Eivissa oferirà el tradicional Concert de la Terra, sota la direcció de Miguel San Miguel, al Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa. El programa inclou la interpretació de peces dels anys 80.

Durant els dies 2,3 i 4 d’agost entre les 19 i les 21 hores a la plaça d’Antoni Albert i Nieto, hi haurà activitats infantils amb tallers d’expressió creativa, jocs i castells inflables. A més d’aquestes activitats, s’ha previst que cada jornada acabi amb una activitat especial. Així el dimecres dia 2 a les 20.30 hores hi haurà un espectacle de màgia amb el mag Dantés JR. Dijous dia 3 d’agost a les 21 hores, cinema infantil i divendres dia 4, s’ha previst una gran festa de colors a partir de les 20.30 hores.

Durant aquests dies també tindrà lloc el Trofeu de Vela amb regales des de les 15.00 hores a la platja de Talamanca.

La música continua dimecres dia 2 d’agost a les 22.00 hores al parc Reina Sofia, amb Quadre Flamenc, una nit dedicada al flamenc en les Festes de la Terra. Quadre Flamenc contarà amb la figura de Saúl Quirós, que es va donar a conèixer al programa La Voz. Però també hi haurà figures com Daniel Navarro, membre del ballet flamenc d’Andalusia; Mónica Fernandez, solista consagrada dins del mon del flamenc; Carles Carmona a la guitarra i Luis Amador, que va ser percussionista del grup Pata Negra i també grans figures flamenques com Pepe Habichuela o l’eivissenca Matí.

El dijous 3 d’agost, a partir de les 20.00 hores, tindrà lloc la inauguració de les exposicions dedicades al pintor Vicent Ferrer Guasch. Son dos exposicions que es podran visitar a l’Espai Cultural Es Polvorí i a la Sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa i que faran un recorregut per la seva obra. Les exposicions, organitzades per l’Ajuntament d’Eivissa, compten amb la col·laboració de la conselleria de Cultura del Govern Balear i de familiars i particulars que han cedit les seves obres per aquest homenatge que se li ret amb motiu del centenari del seu naixement.

Dijous 3 d’agost, al parc Reina Sofia partir de les 22 hores, tindrà lloc el concert de Rels B, música de hip-hop del jove cantant que, amb tan sols 20 vídeos a les xarxes, ja superen el milió de visionats. També es comptarà amb l’eivissenc Slim Samurai amb diversos artistes, com teloners de Rels B. Aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament d’Eivissa compta amb la col·laboració del Consell Insular d’Eivissa.

Divendres 4 d’agost, al parc Reina Sofia s’ha previst el concert del grup La Dècada Prodigiosa. Un concert molt divertit en el que es podrà cantar i ballar amb la música de sempre dels anys 80 i 90.

Els dies 4,5 i 6 d’agost tindrà lloc el Torneig de vòlei de Festes de la Terra a partir de les 10 del matí a la platja de sa Punta (platja d’en Bossa).

El dia 5 d’agost a les 21 hores al baluard de Sant Pere, es celebrarà l’acte oficial de lliurament de les Medalles d’Or de la Ciutat. És un dels actes mes importants en el que l’Ajuntament d’Eivissa distingeix a persones i col·lectius del municipi i que enguany s’atorguen a l’empresari Ricardo Urgell i a la violinista Lina Tur.

Posteriorment a aquest acte, a les 22.30 hores, un dels plats forts de les Festes de la Terra, el concert que enguany oferirà la cantant Chenoa que ve a Eivissa a presentar el seu darrer disc SOY HUMANA on fusiona folk, rock i sons urbans.

Diumenge 6 d’agost tindrà lloc la 28ena edició de la Travessia Popular de Natació a les 11 hores en ses Figueretes i a partir de les 22 hores al Parc Reina Sofia, actuació de la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa en el Concert de la Terra, sota la direcció d’Adolfo Villalonga. Un concert que comptarà amb la col·laboració de la ballarina eivissenca Nieves Portas.

Dilluns dia 7 d’agost es celebra la nit de l’Associació Vuit d’Agost amb al actuació del grup Lemon Emigrants, banda eivissenca de funky-groove. Versots llegirà el manifest de l’Associació Vuit d’Agost i també es comptarà amb l’actuació de Smoking Souls i el correfoc, al parc Reina Sofia.

Dimarts dia 8 d’agost, a partir de les 18.30 hores, es celebra la tradicional Berenada al Puig des Molins on s’han organitzat moltes activitats com tallers de jocs tradicionals eivissencs, concurs de fanalets i la paella gegant a partir de les 20 hores.

La mini Big Band del Patronat de Música acompanyarà a tots els assistents des del passeig de Vara de Rey fins a Puig des Molins a les 19.00 hores. Abans, a les 11.00 hores, l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa ofereix un concert a la Catedral d’Eivissa.

El dia 8 d’agost acaba amb el gran Castell de focs artificials que organitza el Consell Insular d’Eivissa.

Enllaç a: Programa Festes de la Terra 2017

 

Festes de la Terra portada

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *