Itineraris patrimonials

dsc_9578

 

1.-Puig des Molins-Sa Capelleta

El Museu Monogràfic del Puig des Molins

A final del segle VII aC., els fenicis s’instal·laren al Puig de Vila i els voltants i fundaren un establiment a la badia d’Eivissa, que constituí el nucli originari de la ciudat. Va a ser aleshores que la part baixa del puig des Molins començà a utilizar-se com a necròpoli i va a arribar a assolir una extensió de gairebé 10.000 m².

La Necròpoli Púnica del Puig des Molins

El puig des Molins va a ser el cementeri de la ciutat d’Eivissa durant tota la antiguitat. Està situat uns 500 metres a ponent del Puig de Vila, ons s’ubica la ciutat des que la fundaren els fenicis occidentals, a final del segle VII a.C.

Sa Capelleta

Al jaciment del solar núm. 12 del carrer de sa Capelleta, s’hi troben tres fases ben diferenciades cronològicament. L’ocupació més antiga del solar és d’època púnica. A l’època romana, aquesta zona es va ocupar per dur-hi a terme enterraments i es convertí en una necròpoli, entre els segles II-IV d.C. Finalment, hi trobam un important jaciment d’època islàmica, ja que s’hi ha pogut identificar un raval urbà fora murades. Aquestes estructures s’han de posar en relació amb les excavades a l’interior del recinte del Puig des Molins, per tal d’adonar-nos de les dimensions que pogué tenir aquets raval.

2.-Art contemporani i avantguardes

Aquestes rutes conviden al viatger interessat en l’art i en la cultura contemporanis a recórrer aquestos camins on es guarden memòries i vestigis. Hi ha moltes més rutes posibles i cap decebria el caminant, el turista inquiet, el buscador de referències i històries.