Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Eivissa Medieval

10 Maig - 13 Maig

El el casc antic de la ciutat d’Eivissa, conegut amb el nom de Dalt Vila, es transforma en un mercat medieval al qual hi ha lloc per venedors ambulants, nobles, faquirs, encantadors de serpents o juglars. És la posada en escena d’una gran festa amb la que l’Ajuntament d’Eivissa celebra la declaració, per part de la Unesco, de quatre elements naturals i culturals de la illa com a Patrimoni de la Humanitat . Dita declaració va tenir lloc en desembre de 1999.

Els actes commemoratius es centren fonamentalment en aspectes relacionats amb les cultures que han configurat l’essència d’Eivissa, ciutat que ha estat refugi de fenicis, romans i àrabs, i que avui continua molt influenciada per cultures externes.

Els carrers de Dalt Vila s’adornen amb teles i banderes, recordant a l’Eivissa Medieval d’anys passats. Al mateix lloc s’habiliten llocs de venda de tot tipus de productes artesans procedents de les citades cultures, inclosa la tradicional eivissenca. El període per a sol.licitar les parades de venda es publica anualment a la web de l’Ajuntament i als diaris locals.

Durant tot el cap de setmana més de 150.000 persones visiten els mercats i participen en els més diversos espectacles d’animació i activitats. Les més destacades són: el teatre medieval, la falconeria, el tir amb arc o les danses àrabs.

També s’organitzen concerts de música coral a les esglésies de Dalt Vila, exhibicions de folklore al claustre del segle XVI de l’Ajuntament i altres espectacles culturals .

Cal destacar que en aquesta festa participen uns 200 llocs de venda i tallers i un centenar d’artistes, i que, progressivament, s’estan incloent al programa actes de caire més cultural que, juntament amb els purament lúdics, intenten aprofundir una mica més en la història de la nostra ciutat.

Les activitats centrals de l’edició de 2018 tendran lloc del 10 al 13 de maig.

 

Programa d’activitats

Detalls

Inici:
10 Maig
Finalització:
13 Maig

Recinte

Dalt Vila
up