17.09.2019

Les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya celebren ‘La nit del patrimoni’

El 21 de setembre les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, inclosa Eivissa, celebren la segona edició de ‘La nit del patrimoni’. Aquest esdeveniment, que organitza el Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España, ofereix al públic 200 espais patrimonials i més de 100 activitats de forma simultània, que inclouen des de visites guiades, a concerts, dansa o teatre, passant per exposicions, tallers, tastos…

El programa d’actes té tres apartats: ‘Escena Patrimoni’, que porta la dansa als llocs històrics d’aquestes ciutats; ‘Obert Patrimoni’, que permet el lliure accés a múltiples museus i monuments, i ‘Viu Patrimoni’, amb tallers i activitats. L’edició de l’any passat va tenir un gran èxit de públic, amb la mobilització de milers de persones en els casos històrics de les ciutats involucrades, que són les següents: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda, a més d’Eivissa.

A Eivissa, el programa de la Nit del Patrimoni és el següent:

1r) ‘Escena Patrimoni’: Espectacle de dansa contemporània “Éste es tu cuerpo”, de la prestigiosa companyia La Phármaco. Es desenvoluparà mitjançant tres funcions a llocs històrics de la ciutat. “La errancia”, a les 20 hores, al Mercat Vell; “Interludio”, a les 21 hores, a la Plaça de Vila, i “Miserere”, a les 22 hores, al baluard de Santa Llúcia.

2n) ‘Obert Patrimoni’: De 20 a 24 hores lliure accés a múltiples museus i monuments, com el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Madina Yabisa, Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera, Can Botino, refectori i claustre de l’Ajuntament Vell (convent dels Dominics), Catedral i Església de Santo Domingo.

3r) ‘Viu Patrimoni’: Taller de dansa obert i gratuït “Éste es tu cuerpo”, a les 11,30 hores al claustre de l’Ajuntament Vell, visita teatralizada pel centre històric (sortida a les 20,30 hores, al Portal de ses Taules) , il·luminació amb veles al claustre i entorno del Convent dels Dominics (Ajuntament Vell) i degustació gastronòmica (de 20 a 21,30 hores en el claustre de l’Ajuntament Vell).

Descarrega el programa complet d’Eivissa

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *