10.11.2017

Rutes de senderisme i cicloturisme

Comencen les rutes de senderisme i cicloturisme organitzades per l’Ajuntament d’Eivissa dins del cicle d’activitats Esport i Natura. El proper diumenge dia 12 de novembre tindrà lloc la ruta de senderisme a ses Salines.

L’Ajuntament d’Eivissa, a través del Patronat d’Esports, organitza 7 rutes cicloturistes i 7 rutes de senderisme entre els mesos de novembre de 2017 i maig de 2018 dins del cicle d’activitats de dinamització esportiva Esport i Natura. Les rutes estan pensades perquè les pugui fer qualsevol persona amb un mínim nivell de condició física, a partir de 12 anys. Les rutes cicloturistes estan guiades amb el suport de monitors i el ritme de les activitats serà tranquil perquè tothom gaudeixi del paisatge a la vegada que es fa exercici en companyia d’amics i familiars.

El proper diumenge dia 12 de novembre comencen les rutes de senderisme amb l’excursió a Ses Salines. La sortida es farà des de Can Pep Tixedó a les 09.30 hores i el recorregut serà Cap des Falcó- ses Salines-Torre de ses Portes- Es Cavallet. La distància del recorregut és de 10 km i el nivell de dificultat baix.
El dia 19 de novembre tendrà lloc la primera ruta de cicloturisme a Ses Salines. El recorregut serà des d’Eivissa- platja den Bossa- Ses Salines-cap des falcó- platja d’en Bossa per tornar a Eivissa. Son 28 km amb 20 metres de desnivell positiu. Es tracta d’un recorregut fàcil.
El dia 3 de desembre tindrà lloc la segona ruta de senderisme a sa talaia. La sortida es farà des de la piscina de Can Misses a les 09.30 hores amb trasllat amb bus a sant Josep. El recorregut sortirà des de sant Josep fins a sa Talaia. La distància es de 9 km i el nivell de dificultat alt.
Diumenge 17 de desembre es farà la segona ruta de cicloturisme es Codolar. EL recorregut es farà des d’Eivissa-Can Bellotera- Es Codolar-platja den Bossa- Eivissa. Un total de 30 km amb desnivell de 225 metres. El recorregut és fàcil.
Al mes de gener, diumenge dia 14, es farà la tercera ruta de senderisme a Can Bufí. El lloc i l’hora de sortida serà des del barri de can Bufí, a les 09.30 hores. El recorregut serà Can Bufí- Serra Grossa- Cas Mut – Can Bufí. La distància del recorregut és de 10 km i el nivell de dificultat és mitjà-alt.
Diumenge dia 28 de gener es farà la tercera ruta de cicloturisme a Santa Gertrudis. El recorregut és Eivissa – Santa Gertrudis – Eivissa. És una ruta de 26 km amb 300 metres de desnivell positiu. El nivell és fàcil
Al més de febrer, el diumenge 4 de febrer es farà la quarta ruta de senderisme al Rafal Trobat. El lloc i l’hora de sortida és a la Piscina de Can Misses a les 09.30 hores . El recorregut serà can Misses- Rafal Trobat. La tornada serà en autobús. La distància es de 10 km i el nivell de dificultat és baix-mitjà.
El diumenge dia 18 de febrer es farà la quarta ruta de Sa Caleta. Eivissa- sa Caleta-Can Jordi- Sa Caleta-Platja den Bossa-Eivissa. El recorregut serà de 33 km amb 500 metres de desnivell. Recorregut fàcil amb algun tram més tècnic.
Diumenge dia 11 de març tindrà lloc la cinquena ruta de Es Broll. El lloc i l’hora de sortida serà des de la piscina de can Misses a les 09.30 hores amb trasllat en bus. El recorregut serà des de Can Tixedò- Es Broll- Sant Mateu. La distància serà de 8 km i el desnivell de dificultat és baix-mitjà.
El diumenge dia 25 de març es farà la cinquena ruta cicloturista a Sant Rafel amb el recorregut Eivissa- Es Fornàs- Sant Rafel- Puig d’en Valls- Eivissa. Seran 22 km amb desnivell de 473 metres. El recorregut serà de dificultat fàcil, menys una pujada de nivell mig.
Diumenge dia 8 d’abril es fa la sisena ruta a Es Figueral. El lloc i l’hora de sortida serà a la piscina de can Misses a les 09.30 hores i trasllat en bus.
El recorregut serà es Figueral- Pou des Lleó- Cala Boix. La distància serà de 8 km i el nivell de dificultat es baix.
El diumenge dia 22 d’abril tindrà lloc la sisena ruta cicloturista a Es Rafal Trobat. El recorregut és Eivissa- Sa Carroca- Serra Grossa- Fornàs- Eivissa. Son 25 km amb una pujada a sa Serra Grossa que té quatre rampes fortes i tota la resta és fàcil. Desnivell de 561 metres.
El Patronat d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat per al cap de setmana del 5 i 6 de maig la volta en bicicleta a Formentera en tres etapes. També es farà la darrera ruta de senderisme a Formentera en tres etapes.
El punt de sortida de les rutes cicloturistes serà a la plaça d’Antoni Albert i Nieto a les 10.00 hores. A les 11.30 hores es farà un descans per esmorzar i a les 13 hores es preveu l’arribada a la plaça d’Antoni Albert i Nieto. La quota d’inscripció serà de 3 euros i de 5 euros si es fa el mateix dia de la sortida.
En el cas de la sortida a Formentera, tendrà un preu de 85 i 95 euros.
Les inscripcions a les rutes de cicloturisme es faran fins a les 21 hores del divendres anterior a la ruta a les Piscines de Can Misses i es Viver, a Can Manolo Bikes, Boutique de la Bici o el mateix diumenge al lloc de sortida.
Pel que fa a les inscripcions per a les rutes de senderismes, es podran fer fins a les 21 hores del divendres anterior a les piscines des Viver i Can Misses. La quota d’inscripció és de 3 euros i 5 euros en cas de fer-se el mateix dia de la sortida, excepte la sortida a Formentera.


Enllaç a:
· Triptic rutes 2017-18

Una resposta a “Rutes de senderisme i cicloturisme”

  1. Salutacions. Som un grup de senderistes de la tercera edat de Mallorca. És molt interessant el que he trobat al vostre web. Per favor, teniu altres rutes de senderisme al web o alguna informació que pugueu oferir per poder fer algunes rutes a Eivissa. Moltes gràcies.
    atentament,
    Onofre Torres

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *