04.12.2017

Ruta de Pinxos Púnics i Romans d’Eivissa

Dimarts 5 de desembre comença la primera edició de la Ruta de Pinxos Púnics i Romans d’Eivissa amb la participació de 13 restaurants de la ciutat d’Eivissa. La Ruta, forma part dels esdeveniments de l’Itinerari Cultural del Consell d’Europa, La Ruta dels Fenicis i està organitzada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, la Conselleria de Cultura del Consell Insular d’Eivissa, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears i el Museu de Puig des Molins.
Es tracta d’una ruta-concurs que durarà fins el diumenge 10 al migdia en el que cada restaurant realitzarà dos pinxos i un dels dos serà presentat al concurs del Premi al Millor Pinxo Púnic 2017. El preu dels pinxos serà d’entre 4 i 7 euros amb una beguda inclosa. El jurat del premi està conformat per el cuiner José Miguel Bonet d’Es Ventall, el cuiner Pau Barba de Can Domo, l’arqueòloga Helena Inglada i el periodista gastronòmic Adoni Sarriegi.
A més de la ruta de Pinxos es duran a terme diferents activitats, demà a les 18 hores al Museu de Puig des Molins es durà a terme una xerrada sobre gastronomia púnica i romana a càrrec d’Helena Inglada i una mostra comentada i tast dels pinxos del concurs a partir de les 19 hores.
El dissabte 9, a les 18 hores es durà a terme una xerrada i tast sobre el garum, un dels condiments més preuats a l’antiguitat púnica i romana a base de peix fermentat en sal a càrrec del periodista gastronòmic Andoni Sarriegi. A les 19 hores es donarà a conèixer el guanyador del Premi al Millor Pinxo Púnic 2017.
Els restaurants que hi participen en aquesta primera edició són: A son de mar, Calma, Es Tast, Can Mosson, Can Moreta, Ca n’Alfredo, el Local, Girasol, Il Decanter, La Cava, Rea.Art, Sa Brisa i s’Ametller.

Enllaç a: Díptic Ruta Pinxos

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *