07.02.2017

Presentació de la maqueta d’Eivissa adaptada per a invidents

El regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha presentat la nova maqueta tiflològica de la ciutat. A la presentació hi ha acudit el director de la ONCE Mariano Torres, aquesta maqueta forma part d’un projecte del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que dotarà a les 15 ciutats que hi formen part d’una maqueta tiflològica per afavorir el coneixement dels béns patrimonials de les ciutats declarades Patrimoni de la Humanitat.

Maqueta 7
Ha estat realitzada pel maquetista Javier Villaroya, les seves mides són de 100 x 70 centímetres i el cost de la seva fabricació ha estat de 5.600 euros, IVA inclòs. Està realitzada a escala 1/400 i està centrada en el perímetre de les murades de la ciutat antiga, que és el bé principal de la declaració de la UNESCO de l’any 1999. Encara que també s’ha inclòs la línia de l’antiga murada àrab que queda dins el perímetre de les murades actuals.

Maqueta 2Per el que fa a la fabricació, el motlle és de silicona i fibra de vidre, aquest s’omple de poliuretà líquida, i una vegada endurida i separada del motlle es cobreix amb fibra de vidre per donar-li rigidesa. S’hi ha trigat dos mesos en la seva elaboració i hi han treballat en ella dues persones.
En el panell es senyalen tots els baluards, així com les tres entrades al recinte. També queden establertes les dos fases de construcció de la fortificació: la de Calvi, de 1554 a 1576 i que inclou Santa Tecla, Sant Bernat, Sant Jordi, Sant Jaume, Sant Pere i Sant Joan; i la de Fratín, de 1576 a 1588: ampliació de Sant Joan, Santa Llúcia, el portal de ses Taules i es Revellí.

Maqueta 6Ara, aquesta maqueta restarà a l’avantsala del Refectori durant un temps i després serà cedida a la ONCE, que la exhibirà a la seva seu de la Via Romana fins que l’Ajuntament disposi d’una localització definitiva.
El director de la ONCE ha afirmat que “és una maqueta meravellosa” i ha agraït a l’Ajuntament d’Eivissa que pugui estar a la seu de l’ONCE perquè la visitin els seus afiliats, i tothom que hi vulgui anar.

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *