02.12.2019

Música, visites a Dalt Vila i gastronomia per a celebrar els 20 anys d’Eivissa Patrimoni Mundial

La ciutat d’Eivissa celebra aquest dimecres, 4 de desembre, el 20 aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial per la UNESCO amb un complet programa d’activitats que tindran lloc durant tot el dia.

El 4 de desembre de 1999, la UNESCO va inscriure la categoria “Eivissa, Biodiversitat i Cultura” dins del conjunt de Patrimoni Mundial. D’aquesta forma, amb una de les poques declaracions mixtes, la ciutat va passar a formar part d’aquest exclusiu grup mundial del qual Espanya és el tercer membre amb major quantitat de béns. La UNESCO va declarar Patrimoni Mundial les murades renaixentistes de de Dalt Vila, les prades de posidònia oceànica , el jaciment fenici de sa Caleta i la necròpoli púnica des Puig des Molins, vestigis aquests últims dels primers assentaments de les illes.

Les activitats previstes pel 4 de desembre son les següents:

· A les 9.00 hores, Apertura de l’exposició ‘La declaració de patrimoni Mundial a l’Hemeroteca de l’Arxiu Històric. Estarà oberta al públic fins l’11 de desembre). En aquesta exposició s’ha fet un recull dels articles i especials publicats per la premsa local en novembre i desembre de 1999. A més, es podrà veure el document de la UNESCO que certifica la declaració com a patrimoni Mundial per la UNESCO.

· A les 11.00 hores, visita comentada ‘La rehabilitació de les Muralles d’Eivissa’. Punt de trobada: Portal Nou. Les persones interessades es poden inscriure al telèfon 971392390 i enviant un correu electrònic a madinayabisa@eivissa.es .En aquesta visita, les persones interessades podran conèixer la història de la rehabilitació d’aquest monument des dels anys 90 fins l’actualitat.

· A les 13.00 hores, visites guiades al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa.

· A les 18.00 hores es realitzarà una visita teatralitzada a Dalt Vila amb sortida des del Mercat Vell.

· A les 19.00 hores, ballada pagesa i degustació gastronòmica a la plaça des parc.

· A les 20.00 hores, espectacle de llum i música al Portal de ses Taules a càrrec de The Rockin’ Quartet i 3DLight. Concert en el que un quartet de corda interpretarà peces mítiques de l’historia del rock combinades amb temes de tall més clàssic acompanyat per un espectacle de llum i làsers.

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *