29.01.2020

Molta festa a Can Tomeu, amb ‘Feim Barri, Feim Tradicions’

Aquest dissabte 1 de febrer la casa de Can Tomeu -situada al barri de Can Escandell- acollirà una nova edició de Feim Barri, Feim Tradicions, el programa d’activitats i dinamització ciutadana organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa i que, en aquesta ocasió, se centra en la promoció de la cultura tradicional eivissenca.

Les activitats es desenvoluparan de les 11 a les 17 hores, i inclou tallers d’elaboració de sobrassada i botifarró, un taller d’elaboració de pa i magdalenes eivissenques, i d’orelletes i bunyols, així com un taller de ball pagès, castanyoles i flauta, i un altre de brulada de corn. També es farà una demostració de l’ús del mocador de lligall.

A les 11 hores, Antoni Marí Marí realitzarà una xerrada sobre instruments musicals eivissencs, i a les 12 hores Nieves Molina farà una activitat de contacontes tradicional. La música començarà a les 13 hores amb l’actuació de Joan ‘Murenu’ i Antonio Fernàndez i a les 14.15 hores hi haurà una sonada i ballada de la Colla de Sa Bodega. Després se celebrarà un dinar popular amb arròs de matances, degustació de gerret escabetxat i rifa solidària a benefici de Creu Roja.

Els més petits tindran a la seua disposició una àrea infantil d’artesania púnica, un taller infantil d’arquitectura tradicional i una gimcana pagesa amb jocs i tallers tradicionals. A més, els visitants podran trobar mostres d’artesania tradicional, de carros pagesos, una mostra de races autòctones a càrrec de la Federació Pitiüsa de Races Autòctones, una d’herbes eivissenques, una mostra de cans eivissencs, d’apicultura i de sal de coco.

Organitza la regidoria de Participació Ciutadana i Festes de l’Ajuntament d’Eivissa, amb la col·laboració de la Federació Pitiüsa de Races Autòctones, l’Associació d’Apicultors d’Eivissa, l’Associació Oficial de Criadors de Ca Eivissenc, l’Associació de Carreters de Sant Josep de sa Talaia, així com l’Associació Eines i Feines.

 

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *