08.06.2020

MACE, Museu Puget i Casa Broner reobren les seves portes

Dijous que ve, 11 de juny, reobren tres importants museus de la ciutat: el Museu d’Art Contemporani, el Museu Puget i la Casa Broner. Com la resta dels espais culturals, van ser tancats a mitjan març a conseqüència de la pandèmia, encara que algun d’ells, com el MACE, ha estat oferint interessants continguts virtuals durant el confinament. L’horari d’obertura previst és de 10 a 14 i de 17 a 20 hores.

El MACE actualment celebra el seu 50 aniversari i està a un antic edifici militar del baluard de Sant Joan, a Dalt Vila. Les seves col·leccions, sempre compromeses amb les avantguardes artístiques, inclouen obra de Will Faber, Eduard Micus, Erwin Broner, ‘Portmany’, Erwin Bechtold, Gilbert Herreyns, Frank El Punto, Antoni Hormigo, Rafael Tur Costa, Tàpies, Equipo Crónica, Millares… En 2012 va ser ampliat amb un nou edifici de cristall en els antics jardins, que creix cap a l’interior de la terra i aporta un valuós espai repartit en diverses plantes per a exposicions temporals. Durant l’obra es va trobar un conjunt d’habitatges púnics del segle IV a. C., que s’han integrat en l’espai mitjançant un sòl transparent.

El Museu Puget està instal·lat a una casa noble de Dalt Vila (s. XV), en el Carrer Major, coneguda popularment com a Can Comasema. Alberga la col·lecció de 130 obres pictòriques de Narcís Puget Riquer i de Narcís Puget Viñas, donades a l’Estat per la família. Es tracta d’olis i aquarel·les d’estil costumista, que recullen paisatges i escenes de la vida quotidiana a l’Eivissa de principis i de la meitat del segle XX.

L’antic habitatge de l’arquitecte i pintor Erwin Broner, coneguda com a Casa Broner (1960), constitueix un gran exemple d’arquitectura racionalista i està situada en un racó privilegiat de la part alta del barri de sa Penya, al peu del baluard de Santa Llúcia. Està declarada Bé d’Interès Cultural i va ser donada per Gisela Broner a l’Ajuntament d’Eivissa. L’habitatge es conserva tal com ell la va dissenyar i acull exposicions temporals de la seva obra artística i arquitectònica, així com d’altres creadors contemporanis.

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *