04.07.2017

La col·lecció Florence i Daniel Guerlain, donada al Centre Pompidou de París, arriba al MACE

El Museu d’Art Contemporani d’Eivissa inaugura la exposició de la col·lecció Florence i Daniel Guerlain donada al Centre Pompidou de París.
Els artistes que formen part de l’exposició son Gilles Aillaud, Silvia Bächli, Rina Banerjee, Miquel Barceló, Katinka Bock, Albert Oehlen, Giuseppe Penone, Javier Pérez, Jose Mª Sicilia, Nancy Spero, Marcel van Eeden, Amelie von Wulffen.
Comissariada per la directora del MACE Elena Ruiz, l’exposició consta de 12 artistes i estarà exposada fins al proper 8 d’octubre. La selecció de les obres dels dotze artistes de la col·lecció Guerlain obeeix a un criteri de representativitat. L’espectre toca diverses línies de força que busquen dialogar amb les col·leccions del museu en un afany de dilatar els contextos artístics i expressius.
La selecció d’obres de la col·lecció Florence i Daniel Guerlain del Centre Pompidou, ensenya un repertori iconogràfic on cada peça està subjecta als seus paràmetres espai-temporals que ens permet assistir al procés creatiu més complet de cada autor, perquè tant el vector interior com exterior estan continguts en cadascuna d’aquestes obres.
Des de fa uns vint anys, Florence i Daniel Guerlain han anat construint una col·lecció d’obres d’art que té el denominador comú d’haver estat realitzades sobre paper, dibuixos majoritàriament. L’any 2012 el conjunt d’unes 1.200 obres de més de dos-cents creadors de trenta-vuit països diferents va ser donat al Centre Pompidou, possibilitant el seu aprofitament i coneixement públic.
El 1996 Florence i Daniel Guerlain van crear una Fundació a Les Mesnuls, a l’oest de París i allà van organitzar exposicions temàtiques durant gairebé deu anys. En aquells anys també van col·leccionar pintura, escultura i fotografia, a més de dibuixos. La col·lecció, convertida en referent en la seva especialitat, s’incrementa any rere any gràcies a la creació del Premi de Dibuix de la Fundació d’Art Contemporani Daniel i Florence Guerlain, creat el 2006 i el més important d’aquesta categoria.

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *