26.03.2019

Eivissa ja és oficialment la capital de l’illa

Eivissa ja és oficialment la capital de l’illa, després de que el Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la Llei de l’Estatut especial de la capitalitat de la ciutat d’Eivissa. La data d’avui, per tant, és històrica per a la ciutat d’Eivissa que rep, desprès de molts d’anys, un reconeixement molt merescut en favor del conjunt de la ciutadania per tenir millors serveis i infraestructures.

La ciutat d’Eivissa suporta una sèrie d’obligacions, entre elles la pressió d’albergar la majoria de les principals infraestructures d’abast insular, com el Port, la seu dels jutjats, el Consell Insular o l’Hospital Can Misses, entre altres, que donen servei al conjunt d’illencs. L’existència d’altres factors com el fet de ser un dels municipis amb major densitat demogràfica de les Balears i dels més petits en extensió geogràfica provoca també que el manteniment dels serveis que ofereix el municipi, amb els seus recursos econòmics propis, resultin insuficients per donar un correcta atenció a la ciutadania.

Amb l’aprovació de la Llei de Capitalitat, el municipi d’Eivissa rebrà una partida econòmica de 5 milions d’euros anuals tant per part del Govern Balear, que assumirà un 70% de la quantia total, com del Consell Insular d’Eivissa que aportarà el 30% restant. Així mateix, es preveu la creació d’un Consell de Capitalitat presidit per l’Ajuntament d’Eivissa, del que també en formaran part el Govern Balear i el Consell Insular, on s’estudiarà la destinació del pressupost inversor.

 

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *