26.08.2020

Eivissa ciutat celebra la quarta edició de ‘Viu la Posidònia’

Descarrega el programa de ‘Viu la Posidònia’

L’Ajuntament d’Eivissa ha presentat la quarta edició del programa de conscienciació ‘Viu la Posidònia’ amb activitats de conscienciació mediambientals, gastronòmiques, educatives i culturals, que tindran lloc entre el 29 d’agost i el 6 de desembre. L’objectiu d’aquesta iniciativa és difondre la importància de les praderies de Posidònia oceànica, declarades Patrimoni de la Humanitat en 1999.

A la presentació han estat presents la regidora de Turisme, Montse García; la presidenta de Pimeef Restauració, Verónica Juan, la biòloga Marga Serra, en representació de la Confraria de Pescadors d’Eivissa i Agnès Vidal, Coordinadora del Servei d’Educació Ambiental de GEN-GOV.

La regidora de Turisme ha volgut agrair la participació d’empreses i entitats de la ciutat que participen en aquesta iniciativa. ‘Per garantir les mesures de seguretat s’ha reduït el nombre de persones que participen en aquesta presentació, però vull agrair als 16 restaurants i a les tres empreses de busseig i activitats nàutiques, així com als joiers Elisa Pomar, Enric Majoral i a Casa Afro, a més de la Confraria de Pescadors d’Eivissa i a les entitats ambientals, el seu impuls a aquest programa, avui més necessari que mai, per transmetre la importància de preservar la prada Patrimoni mundial’. La regidora ha afegit que ‘amb aquest ampli programa també vam mostrar a residents i visitants que la nostra ciutat està oberta, amb una oferta turística molt atractiva i que a més és un lloc on totes aquestes activitats es desenvolupen amb les necessàries mesures de seguretat’.

En aquesta quarta edició es mantenen les excursions en caiac i les immersions i s’ofereixen novetats com visites paddle surf. Entre les novetats s’inclou també un nou programa educatiu, impulsat per la Regidoria de Medi Ambient, amb tres seminaris en línia, en col·laboració amb entitats locals i professionals del sector, on els ponents podran compartir les seves experiències i coneixements amb participants de totes les edats a través de la plataforma districte07800.

Una altra novetat és el concurs ‘Viu la Posidònia’ a través de les xarxes socials de turisme d’Eivissa amb el qual es vol difondre el valor de la planta mil·lenària. ‘Les persones que participin en les diferents modalitats del concurs guanyaran premis com a excursions en caiac, paddle surf o immersions i també samarretes o màscares amb el logo de la campanya, a més de menjars i sopars en els restaurants que participen en la promoció, juntament amb nits d’hotel i joies Posidònia. Per aconseguir aquests premis, els participants han de respondre preguntes sobre la importància de la Posidònia i el seu cicle de vida o publicar en les seves xarxes socials fotografies amb l’etiqueta de la campanya’, ha explicat la regidora.

Quant a la part gastronòmica del programa, la presidenta de Pimeef Restauració, Verónica Juan, ha destacat que ‘tenim una àmplia representació dels restaurants de la ciutat, amb establiments de gastronomia tradicional que obren tot l’any i també representants de la cuina més innovadora. És molt important destacar la varietat de l’oferta gastronòmica del municipi i que els empresaris apostin per obrir i oferir el millor producte local en un moment tan difícil’.

La biòloga i representant de la Confraria de Pescadors, Marga Serra, ha recordat la col·laboració de la Confraria amb el programa des dels seus inicis i l’esforç que realitzen els pescadors artesanals de l’illa per garantir que el producte ha estat pescat amb totes les garanties de qualitat i respecte cap al medi ambient. ‘Cada vegada som més conscients de la nostra vinculació amb la terra i la mar i de la importància que té la seva protecció per a garantir el nostre manteniment amb productes de proximitat i qualitat’.

Per part seva, Agnés Vidal, coordinadora d’activitats ambientals del GEN-GOB ha assenyalat que han col·laborat amb aquest programa des de la primera edició amb activitats ambientals i educatives com el taller ‘plàstic zero’ dirigides a tota mena de públic atesa l’amenaça del canvi climàtic i els canvis que s’estan produint en la naturalesa amb esdeveniments com la posta d’ous de tortugues o el positiu increment de cetacis i altres espècies, ens demostren que aquest és el bo camí. “El millor del programa ‘Viu la Posidònia’ és la unió d’entitats mediambientals de l’illa a favor d’un bé comú que és preservar la Posidònia i la naturalesa de l’illa i tots comprovem que a l’illa cada vegada estimem més a la Posidònia però necessitem que fora de l’illa i els qui ens visiten també la coneguin millor per a voler-la més”.

El programa arrenca aquest dissabte 29 d’agost i es prolongarà fins al 6 de desembre i inclou un variat programa d’activitats:

NATURALESA: El programa inclou visites en paddle surf a la Posidònia des de la platja de Talamanca els diumenges, la primera d’elles el 30 de setembre. També excursions en caiac des de la platja de Ses Figueretes els dissabtes, la primera el 12 de setembre.

A més, ‘Viu la Posidònia’ ofereix 12 places el dissabte 5 de setembre per a una immersió a la Posidònia amb l’objectiu de captar imatges de la planta mil·lenària.

Totes les activitats són gratuïtes i es desenvoluparan respectant els protocols i mesures de seguretat enfront del Covid-19.

Aquestes activitats es duen a terme en col·laboració amb les empreses Scuba Eivissa, Anfibios i Kayak Ibiza.

GASTRONOMIA. La Posidònia també és protagonista de l’homenatge de 16 restaurants del municipi, que oferiran molt variades propostes dirigides a tots els públics, per a donar visibilitat al singular ecosistema de la prada submarina.

Els restaurants que participen en aquesta promoció són: Ca n’Alfredo; Cafè Montesol, Can Mosson by Guillemís, Can Pou, Casa Manolo, Club Náutico de Ibiza, El Barco, Los Arcos, Formentera, La Gaia, Reart, Roto Club Eivissa, Sa Brisa Madrid, Sa Nansa, Hotel Ses Figueres Ibiza i Sushiya Aoyama.

El restaurant El Barco de Talamanca ha acollit la presentació del programa d’activitats i el seu propietari, Santiago Marí, que també regenta el restaurant Formentera, ha manifestat “l’agraïment i la felicitació pel treball de totes les parts implicades en el projecte ‘Viu la Posidònia’ i que es continuï celebrant molts anys”.

ART: La Posidònia també es reivindica com a patrimoni natural i cultural d’Eivissa, a través de l’obra dels joiers Elisa Pomar, Enric Majoral i de Casa Afro. En els seus espais de la Marina, també participen en el programa a través de les col·leccions en les quals mostren la seva interpretació artística del fons marí i la seva visió de la Posidònia com una joia que tots hem de preservar.

EDUCACIÓ: La Regidoria de Medi Ambient impulsa tres seminaris en línia, en col·laboració amb entitats locals i professionals del sector, on es podrà conèixer més en profunditat la importància de la praderia de Posidònia i el seu cicle vital; la riquesa de la biodiversitat marina i les condicions de l’hàbitat d’espècies com els dofins o les tortugues i també s’analitzaran les amenaces a les quals s’enfronta el bosc submarí i els grans desafiaments en la seva protecció per a les generacions presents i futures.

Dirigits a: Públic de totes les edats.

Dates: Dimecres 30 de setembre, 28 d’octubre i 25 de novembre.

Plataforma: Web Districte 07800

Descarrega el programa de ‘Viu la Posidònia’

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *