13.11.2019

Eivissa acull l’Assemblea d’Alcaldes i Alcaldesses de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya

L’Assemblea General del Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España, màxim òrgan de govern d’aquesta entitat, se celebra a Eivissa aquest dissabte, 16 de novembre. La reunió tindrà lloc a les 10 hores en el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) i assistiran els alcaldes de les 15 ciutats membres d’aquesta entitat sense ànim de lucre i declarada d’Utilitat Pública, que reuneix les ciutats espanyoles els centres històrics de les quals han estat inscrits en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Prèviament, el divendres 15 de novembre, a les 17 hores, tindrà lloc una reunió de la Comissió Executiva del Grup que està formada per les ciutats d’Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna i Cuenca.

Aquesta mateixa tarda, a les 16.50 hores es realitzarà la presentació de la placa commemorativa del 20 aniversari de la declaració d’Eivissa Patrimoni Mundial a l’Ajuntament d’Eivissa. Posteriorment, a les 19,00 hores, elGrupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad lliurarà el Premio Patrimonio 2019 a Paradores de Turismo, guardó que serà recollit pel seu president, Óscar López. L’acte serà presidit per la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver i comptarà amb la presència de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

Amb aquest Premi, les Ciutats Patrimoni distingeixen cada any a les persones o entitats que han destacat en la conservació i posada en valor del patrimoni cultural espanyol. En la seva edició de 2018 el premi va ser concedit a la Reina Donya Sofía.

A més, també aquest divendres, de 10 a 13,30 hores, el programa radiofònic ‘Las mañanas de RNE’, dirigit per Pepa Fernández, s’emetrà en directe des del centre cultural Can Ventosa, amb motiu de la celebració de l’Assemblea del Grup a Eivissa, ciutat que aquest any celebra el 20 Aniversari de la Declaració de Patrimoni Mundial per la Unesco, efemèride que tindrà lloc el pròxim 4 de desembre.

Des de l’1 de juliol, i per un període d’un any, la presidència de la xarxa recau a la ciutat d’Eivissa, sent el seu alcalde, Rafel Ruiz González, el president del Grup.

El Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España, que va celebrar en 2018 el seu XXV aniversari, té com a objectiu actuar de manera conjunta en la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles els centres històrics de les quals han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *