14.09.2017

Eivissa acull la primera edició de l’Ibiza Slow Video Festival Festival

Eivissa acull la primera edició del Ibiza Slow Video Festival.  L’objectiu d’aquest certamen és crear un punt de trobada i difusió per als creadors audiovisuals que treballen a Eivissa. El baluard de Sant Pere acollirà el proper dia 22 la gala de lliurament de premis.

L’impulsor de l’app ‘Ibiza Viu’, Christian Balius; el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, i la vicepresidenta i consellera d’Indústria del Consell d’Eivissa, Marta Díaz, han presentat aquest matí la primera edició del Ibiza Slow Video Festival, un esdeveniment que finalitzarà el proper dia 22 de setembre amb una gala de lliurament de premis prevista al baluard de Sant Pere.

Aquesta nova cita anual té com a objectiu convertir-se en una referència per als creadors del món audiovisual a Eivissa. Per a aquesta primera edició ja s’han presentat 30 propostes audiovisuals i durant els propers dies qualsevol usuari de l’app podrà votar la seva favorita.

“La nostra idea és crear un punt de trobada on fomentar i difondre la creativitat audiovisual, promoure nous talents amb inquietuds en aquest sector i fer possibles sinèrgies entre els participants; d’alguna manera aconseguir que Eivissa es posicioni com a referent en el món de la creació audiovisual”, ha explicat Balius, promotor d’aquesta iniciativa.

“Aquest projecte és una continuïtat d’altres en els que fa temps que hi treballam i està molt pensat per a la gent jove d’Eivissa, perquè s’estan fent coses d’una gran qualitat i no acabam de ser conscients del talent que hi ha”, ha afegit. L’app Ibiza Viu, que ja està operativa, és una aplicació mòbil interactiva que vol mostrar a tot el món ‘l’altra cara d’Eivissa’: la seva cultura, la gastronomia, els racons d’extremada bellesa, les personalitats d’interès que es poden trobar a l’illa, etc. fugint dels tòpics de la nit i la festa. ‘Volem que l’app pugui créixer amb els productors locals, que generen contingut audiovisual de gran qualitat i diferenciat’, ha senyalat el creador d’aquesta app durant la seva presentació.

Per participar en l’edició d’enguany del festival, qualsevol usuari pot pujar el seu material audiovisual a través de la plataforma www.ibizaviu.tv. S’haurà de registrar i inscriure online (de forma gratuïta) i podrà participar amb un curtmetratge sempre que estigui realitzat o produït a Eivissa i hagi estat finalitzat amb data posterior a l’1 de gener de 2015. Es podrà participar amb un màxim de 5 curtmetratges a cada categoria i la durada màxima dels treballs ha de ser d’entre 1 i 10 minuts.

En aquesta primera edició l’Ibiza Slow Video Festival té una única categoria de concurs i s’atorgaran premis als tres millors treballs. Els cinc vídeos més votats pel públic a través de l’app seran els finalistes i un jurat integrat per 4 persones amb trajectòria acreditada al món de l’art cinematogràfic així com representants de l’organització o els seus col·laboradors, seran els encarregats de decidir els tres guanyadors.

Els premis seran anunciats durant la gala final que es celebrarà el divendres dia 22 de setembre al baluard de Sant Pere, on es projectaran les obres guanyadores. Simultàniament es podran veure a www.ibizaviu.tv a partir de les 20.30 hores. Els premis per als guanyadors seran una motocicleta Kymko 125 (primer premi, cedit per Honda Ibiza i Kymko i valorada en més de 2.000 euros); una estància de cap de setmana per a dues persones a l’Hotel Simbad, oferida per l’Ajuntament d’Eivissa, i una joia de la firma Maison DelTempels, cedida per aquesta marca.

A més, durant aquesta gala es vol aconseguir realitzar un videostreaming col·lectiu, és a dir, que s’animarà a tots els assistents que ho desitgin a
retransmetre des dels seus mòbils i càmeres l’emissió de l’esdeveniment,
que serà controlada des d’una mesa de realització per poder oferir una
experiència professional multicàmera de qualitat per a tots els seguidors de la gala des d’Internet.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha explicat que l’Ajuntament col·labora amb aquest esdeveniment de nova creació cedint l’ús del baluard i fent una aportació per sufragar el tercer premi. “Entenem que és una nova cita que pot resultar molt interessant i atractiva; tot i ser la primera edició hem volgut donar recolzament perquè ens sembla molt interessant que els creadors eivissencs tinguin una plataforma per donar a conèixer la seva feina”, ha remarcat Tur.

Per la seva banda, Marta Díaz, en representació del Consell d’Eivissa ha volgut senyalar que la institució insular té intenció de potenciar el sector audiovisual a més de donar-li suport des de la vessant de la promoció turística. Díaz ha senyalat que aquest esdeveniment tindrà la col·laboració del Consell però que a més s’està ja estudiant obrir una possible línia de subvencions o suport al sector pel potencial que pot tenir per Eivissa.

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *