07.06.2019

Quatre passejos imprescindibles per Eivissa ciutat

Eivissa és una ciutat feta a la mesura de les persones. Les seves distàncies són curtes i permeten recórrer-la a peu, gaudint al màxim de les seves grans virtuts: el patrimoni històric-artístic i la constant presència de la mar. Hi ha molts recorreguts per Vila, però proposem quatre que cal considerar imprescindibles:

1) Sobrevolar la ciutat de baluard en baluard: Les muralles renaixentistes d’Eivissa constitueixen el principal monument de l’illa. Van ser declarades Patrimoni de la Humanitat en 1999 per la seva importància monumental i perfecte estat de conservació. La forma més espectacular de viure-les és caminar sobre l’adarb i els set baluards que va enllaçant: Santa Llúcia, Sant Joan, Sant Pere, Sant Jaume, Sant Jordi, Sant Bernat i Santa Tecla. A més de conèixer també els accessos principals del monument –Portal de Ses Taules, Portal Nou i túnel d’és Soto Fosc– es gaudeixen unes vistes espectaculars de la vila, el port, la costa Est de l’illa i també la veïna Formentera.

2) Les andanes i el mur: Els carrers del port d’Eivissa sempre estan animats a l’estiu. El front del port, en la Avinguda de les Andanes, és ideal per a passejar i admirar, a un costat, els vaixells que romanen amarrats en el moll i, a l’altre, la ciutat històrica que s’erigeix sobre el Puig de Vila. La renovada Plaça des Martell, amb el seu monument als corsaris, permet ara ascendir a l’alt de l’estació marítima i gaudir d’una gran perspectiva de la badia. Val la pena seguir fins al final, on espera el mur del port, i pujar també a ell, per a gaudir de la visió de l’afilat vèrtex del baluard de Santa Llúcia, que sembla el casc de la nau de pedra que conformen les muralles.

3) El Passeig Marítim i es Botafoc: La millor panoràmica de la ciutat i el port es gaudeix a l’altre costat de la badia, des del passeig marítim que l’envolta, partint de l’estàtua que ret homenatge a la gent del mar, al principi de la Avinguda de les Andanes. Des d’aquí cal seguir sobre el moll, per la Avinguda de Santa Eulària. Després de l’estació marítima dels vaixells de Formentera, esperen les instal·lacions del Club Náutico de Ibiza, el moll pesquer, la Confraria de Pescadors i, a continuació, ja amb el port vell de front, els ports esportius de la ciutat. El passeig conclou en el far d’es Botafoc, al costat del nou dic, que és el de majors dimensions de l’illa i on encara resideixen els farers que s’ocupen del manteniment de les lluminàries de les Pitiüses.

4) Vara de Rey i la Plaça del Parc: El Passeig de Vara de Rey i la Plaça del Parc, completament convertits en zona de vianants i remodelats en 2017, avui constitueixen l’epicentre de la ciutat contemporània. Es tracta de dos bulevards paral·lels, al peu de les muralles, amb múltiples botigues, restaurants, bars i terrasses, on gaudir de l’oci i el paisatge. Tots dos espais constitueixen un magnífic punt de partida per a conèixer Eivissa capital i representen el millor exemple de la transformació que ha experimentat la ciutat en les últimes dècades.

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *