29.07.2019

Concerts, exposicions, esport i activitats en el programa de les Festes de la Terra 2019

Les Festes de la Terra commemoren aquest any dos aniversaris: els 20 anys de la declaració d’Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat i els 40 de l’associació de veïns de ses Figueretes. Aquestes Festes de la Terra, a més, són les primeres lliures de plàstic. Durant els dies en festes, la ciutat viurà tot un programa amb esdeveniments culturals, exposicions, música al carrer, activitats infantils i esdeveniments esportius en els quals, també per primera vegada, s’aposta per una presència més important a l’esport femení, amb la celebració del I Torneig per a la Igualtat Festes de la Terra de futbol sala femení (4 d’agost).

El 28 de juliol ja té lloc un dels esdeveniments esportius del programa, la cinquena edició del Aquatló Ciutat d’Eivissa que es fa a la platja de ses Figueretes  i que organitza el Club Natació Eivissa.

A partir de dilluns 3 agost, també tindrà lloc un dels esdeveniments esportius amb més història de la ciutat, la 22 edició del Trofeu Popular de Bàsquet Ciutat d’Eivissa Top-3 en el que hi participen molts de joves esportistes de la tota la ciutat, a les pistes de sa Bodega.

El divendres dia 2 d’agost tindrà lloc el concert inaugural de les Festes de la Terra, que dona el tret de sortida al programa. A les 21.30 hores, al parc Reina Sofia, el Cor Ciutat d’Eivissa amb Canalles del Guateke i membres del Cor Juvenil i Cor Infantil del Patronat Municipal de Música oferiran un concert amb música del pop espanyol dels anys 60, 70 i 80.

Els actes continuen dissabte dia 3 d’agost amb activitats juvenils a la plaça Albert i Nieto. A les 18.30 hores s’ha previst, un taller juvenil d’iniciació a Dj amb disc de vinil a càrrec de Toni Clemente i també per primera vegada, amb presencia d’una dona, Noelia Méndez. També s’ha organitzat una tarda de Jocs de Rol.

A les 20 hores i organitzat per l’Arxiu d’Imatge i So Municipal d’Eivissa (AISME)  tindrà lloc, a la sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa,  la inauguració de l’exposició de Fotografies de Guillermo Monforte, provinents del Fons Arquitecte Luis Cervera de l’Arxiu. L’exposició fa un repàs pels 20 anys Patrimoni de la Humanitat. Horaris: exposició oberta fins al 28 d’agost en horari de matí de 9.00 a 14.00; tardes dimarts i dijous de 19.30 a 21.30 hores.

Els dies 2,3 i 4 d’agost a la plaça d’Antoni Albert i Nieto, en col·laboració amb les associacions s’Espurna i Dracs d’Eivissa, s’ha organitzat una tarda de jocs d’aigua per als més petits. A partir de les 18 fins les 22 hores, la plaça s’omplirà d’inflables gegants d’aigua, tallers d’expressió artística i creativa, tallers de jocs de taula i també hi haurà softcombat, jugger, laserX i Nert.

El 4 d’agost a les 11 hores es celebra la 30 edició de la travessia popular de natació  i a les 18 hores el primer Torneig per a la Igualtat Festes de la Terra de Futbol sala femení a les pistes de ses Figueretes. A les 19.30 hores tindrà lloc la tradicional desfilada de carros pagesos al Passeig de Vara de Rey i ,des de les 18.30 fins les 22.00 hores,  trobada d’artesans i oficis d’Eivissa amb la col·laboració d’associacions culturals  de l’illa, ball pagès a càrrec de sa Colla de sa Bodega i degustació de productes de la nostra terra.

El dia 5 d’agost, a les 21 hores al baluard de Sant Pere, tindrà lloc l’acte de lliurament de les Medalles d’Or de la Ciutat d’Eivissa. Posteriorment al parc Reina Sofia, es celebrarà el Concert  de les Festes de la Terra i en aquesta ocasió serà l’artista Carlos Baute, que arriba a Eivissa amb la seva nova gira “De amor y dolor” en el que presenta el seu recent treball.

Dimarts 6 d’agost a les 22 hores, la banda Simfònica Ciutat d’Eivissa actuarà al parc Reina Sofia. Al concert, dirigit per Adolfo Villalonga, els assistents podran gaudir de “El mon de John Williams” amb temes de bandes sonores com Superman o Stars Wars.

Dimecres dia 7 d’agost es celebra la Nit de l’Associació Vuit d’Agost, al parc Reina Sofia. Des de les 20 hores l’Associació oferirà participar als més petits de la casa en jocs tradicionals i a les 22 hores donarà inici la lectura  del manifest de l’Associació Vuit d’Agost i el concert de Ressonadors.

Dijous dia 8 d’agost tindrà lloc la tradicional Berenada popular as Puig des Molins a partir de les 18.30 hores on també hi haurà tallers infantils i una paella gegant per a 900 persones i que s’entregarà en els plats i gots compostables per tal de no generar plàstic. A les 24 hores tindrà el Gran Castell de Focs artificials, organitzat pel Consell d’Eivissa, que es llençaran des del mur del port.

La regidora també ha destacat el concert d’Estiu Jove 2019 que tindrà lloc el dia 10 d’agost a les 22 hores al parc Reina Sofia. En aquesta ocasió ens visitarà el músic Rayden, que presenta el seu disc ‘Sinònim’ amb una actuació prèvia dels dj’s Ismael Jiménez i Pere. L’entrada es gratuïta i el Consell Insular hi col·labora.

Festes de ses Figueretes

Els actes a ses Figueretes comencen el dia 9 d’agost fins el dia 15 d’agost. El mateix dia 9, a les 19.30 hores, tindrà lloc un taller d’esport urbà i a les 22 hores un concert del grup Project Band. També, a les 20.00 hores, acull el Torneig d’escacs festes de ses Figueretes, amb partides semi ràpides a la sala d’actes de l’hotel Ibiza Playa. Les persones interessades poden apuntar-se a ajedrezpdv@gmail.com.

Dissabte dia 10 d’agost a les 17 hores, torneig d’iniciació escacs infantil i a les 20.30 hores tindrà lloc el pregó de festes a càrrec d’Antoni Marí Marí.  A les 21 hores hi haurà ball pagès a càrrec de sa Colla de sa Bodega i a les 22 hores actuació del Dj Àlex Hinohouse.

Des del dia 10 fins el 15 d’agost, la plaça Julià Verdera acollirà, entre les 19 i les 22 hores, tallers i activitats infantils. Dia 11 d’agost hi haurà l’actuació musical del grup Contraband, i de l’11 al 15 d’agost una exposició d’artesania  a càrrec de l’Associació Cultural Randes d’Eivissa i l’Associació Cultural Colla de sa Bodega a la Biblioteca de ses Figueretes.

Dilluns dia 12 a les 20.30 hores, actuació del grup musical Los Corleone i a partir de les 21 hores, s’instal·larà un karaoke.

Del 12 al 14  hi haurà una mostra d’artesania a càrrec de l’Associació Cultural Es Retorn a la plaça Julià Verdera. Dimarts dia 13 d’agost, a les 22 hores, actuació musical del grup Discover i dimecres 14 d’agost, a partir de les 21.30 hores, actuacions musicals dels grups Apotropaico i Niu de Born. El dia 15 d’agost, també s’ha previst l’actuació musical del grup Morning Drivers a les 21,30 hores i a les 24.00 hores, gran castell de focs artificials que clouen el programa de Festes de la Terra 2019.

Descàrrega el programa complet de les Festes de la Terra 2019 (PDF – 2 MB)

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *