Museu Puget

Escenes costumistes d’Eivissa en una casa noble de Dalt Vila

El Museu Puget està instal·lat en una casa noble de Dalt Vila, al carrer Major, coneguda popularment com Can Comasema, per ser la família Palou de Comasema, d’origen mallorquí, qui l’habità durant el segle XIX. Probablement la part més antiga de la casa data del segle XV.

L’edifici allotja actualment la col·lecció de 130 obres pictòriques de Narcís Puget Riquer i de Narcís Puget Viñas, donades a l’Estat per la família. És tracta d’olis i aquarel·les d’estil costumista, que recullen paisatges i escenes de la vida quotidiana a Eivissa de principis i de la mitat del segle XX.

L’any 2003 l’Ajuntament d’Eivissa vaig cedir al Ministeri de Cultura Can Comasema per fer possible una exhibició pública de forma permanent. El Museu Puget obrí les seues portes el 30 d’abril de 2007.

L’aparició de l’escut d’una família d’origen català, els Francolí, als capitells d’algunes pilastres del pati fa pensar que probablement l’edifici fou una fàbrica.

Tot l’immoble està imbuït per l’estil gòtic d’influència catalana. La façana principal de l’edifici s’orienta al sud i és de parament “arrebossat”, molt sòbria. La porta noble és d’arc de mig punt amb doveles i la part superior es cala amb un gran finestral de tres arcs de mig punt de traçat molt elegant. Entre els elements decoratius trobam ornaments gòtics i capitells de tema vegetal.

Museu Puget
c/ Major 18
Tel. 971392137
macepuget@eivissa.es