Barri de sa Penya

L’antic barri dels pescadors, al peu del baluard de Santa Llúcia

Sense cap dubte, un dels barris més pintorescs de la ciutat. Se situa sota el baluard de Santa Llúcia i s’encimbella sobre els penya-segats externs al port. Les seves empinades costes arriben fins als 30 m sobre el nivell de la mar i descendeixen cap a la Marina i els molls. D’aquest barri ja es tenen notícies a principi del segle XVII i estava ocupat per famílies de pescadors.

Els seus carrerons intricats i petites placetes recorden molt Dalt Vila. Actualment és un barri en remodelació i l’Ajuntament treballa intensament per recuperar la seva part alta. Tots els seus carrers són per als vianants i el principal, el carrer de la Mare de Déu és un dels racons amb més ambient de la ciutat. Discorre en paral•lel a la Marina i exerceix de frontera entre els dos barris.

Aquest carrer és famós per albergar la principal zona gai de l’illa, encara que pel seu caràcter pintoresc congrega tot tipus de turistes i residents, que es refugien en les seves petites i coquetes terrasses. També hi ha tendes de moda, estudis de tatuadors… Mereix la pena visitar la Casa Broner i el Centre Artesanal sa Pedrera, a la part alta. El carrer acaba en un racó especial: la plaça de sa Torre, que s’obre al mur del port i ofereix magnífiques vistes cap a la mar.