18.10.2017

VIII edició de l’Obert Internacional Ciutat d’Eivissa d’escacs

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Gloria Corral, acompanyada del director de l’Escola d’Arts i Oficis d’Eivissa, Miguel Martínez, ha presentat la VIII edició de l’Obert Internacional Ciutat d’Eivissa d’escacs que es durà a terme els propers 21 i 22 d’octubre, de 10 a 14 hores a l’espai cultural de Sa Pedrera.

La novetat d’enguany es que aquest concurs puntuarà al rànking internacional, aspecte que fomenta la competitivitat i trajectòria internacional dels jugadors i del propi esdeveniment. Dels titulats confirmats destaca la presencia de l’holandès Jan Timman, que ha estat 9 vegades campió d’Holanda i al 1993 va ser finalista per al Campionat del Món. Dissabte a la tarda, Timman durà a terme una exhibició al passeig Vara de Rey jugant contra 20 jugadors diferents alhora.

Altres titulats que destaquen són el jove Gran Mestre David Alsina de Catalunya, el Mestres Internacionals Claudio Minzer d’Argentina, Slodoban Kovacevic de Sèrbia, assidu a la competició havent participat les 8 edicions, i l’holandès Bohn Hans. Altres titulats per la FIDE que participen són l’italià Nicolo Napoli i el mallorquí García Del Rey. En total competiran una nòmina d’onze titulats i un total de 72 inscrits a falta d’una setmana per a tancar les inscripcions.

Els premis de la VIII edició de l’Obert Internacional Ciutat d’Eivissa mantenen la suma de la borsa de 1.000 euros que es distribueixen per premis de franja d’ELO. A més enguany, per tal de seguir fomentant la cultura, es compta amb l’atractiu de trofeus dissenyats per l’Escola d’Arts i Oficis d’Eivissa.

Eivissa ajedrez

Un grup de quatre professors de l’Escola d’Arts i Oficis ha realitzat la tasca creativa del disseny dels trofeus, deixant la part constructiva als seus alumnes. El disseny s’ha elaborat utilitzant la metodologia cooperativa, afavorint la participació equitativa de tot l’equip i la interacció simultània. Hi ha participat l’alumnat de segon curs dels cicles de grau mitjà de forja i d’ebenisteria artística i de primer curs del cicle de grau superior de moblament.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa ha explicat que “amb l’entrada del torneig dins el rànking internacional, aquest torna més atractiu per la gent de fora, i és una oportunitat única per donar a conèixer la nostra ciutat en temporada baixa” i ha afegit que “són aquest tipus d’esdeveniments els que poden ajudar a donar a conèixer Eivissa en temporada baixa, i per això hi donam suport des de l’Ajuntament”.
Per la seva banda, el director de l’Escola d’Arts i Oficis d’Eivissa, Miguel Martínez, ha explicat “la creació del trofeu ha estat un treball cooperatiu, es tracta d’una peça que simbolitza un tauler d’escacs a partir de la frase de Bobby Fischer ‘els escacs són la vida'”.

 

Campeonato ajedrez Ibiza

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *