14.06.2019

El Servei d’Atenció al Turista Estranger ja està operatiu

La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa i la comissaria del Cos Nacional de Policia d’Eivissa han presentat el Servei d’Atenció al Turista Estranger, que es posa en marxa per quart estiu consecutiu amb finançament municipal. La regidora de Comerç i Turisme en funcions, Gloria Corral, i el comissari cap del CNP a Eivissa, Manuel Hernández, han destacat la contribució que suposa el SATE “en evitar una segona victimització de les persones que han estat víctimes d’un delicte”.

Corral ha destacat que en aquest any “s’atén una petició dels agents de Policia” amb l’ampliació del SATE a cinc mesos, que van del 12 de maig a l’11 de novembre, per comptes dels quatre de l’any passat. També s’estén als diumenges a la tarda l’horari en que es disposarà de traductors a la comisaria per auxiliar els ciutadans estrangers que ho necessitin. Així, el servei estarà obert tots els dies de la setmana en dos torns: 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

La regidora de Turisme i Comerç també ha destacat els idiomes en què atén el SATE: anglès, francès, alemany i italià, “que són els més demandats pels visitants de l’illa” i ha recordat que es va adjudicar la seva prestació a La Productora mitjançant concurs públic per “uns 25.000 euros”. Corral ha recordat que aquest servei es va posar en marxa arrel d’un conveni signat amb el Ministeri de l’Interior fa cinc anys, tot i que en fa quatre que funciona.

Hernández ha posat en valor l’elevat nombre d’atencions del SATE, més de 4.000 l’any passat, més enllà dels casos en que el turista ha estat víctima d’un delicte. Els traductors varen intervenir en la presentació de més de 839 denúncies l’any passat, principalment furts (un 60% del total). “Els traductors del SATE han atès tota mena de consultes, des de relacionades amb tràmits de documentació a donar informació de tota mena”, ha explicat el comissari cap. També ha valorat el coneixement de la comissaria que tenen aquestes persones.

Deixa un comentari

La teva adreça correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *