Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

VIII jornades del Patrimoni Gastronòmic

18 Gener - 31 Març

 

👉🍲😋🍽

Descarregar programa

 

Nou restaurants de la ciutat d’Eivissa participen en la vuitena edició del certamen de menús  Patrimoni Gastronòmic. També s’han programat 10 tallers de cuina dirigits a tots el públics amb l’objectiu de descobrir la cuina de diferents indrets Patrimoni Mundial.

 

L’Ajuntament d’Eivissa posa en marxa la vuitena edició de Patrimoni Gastronòmic, unes jornades dedicades a la cultura culinària en les que participen aquest any un total de nou restaurants i que es complementen amb tallers tant per a aficionats i famílies com per a professionals. El certamen arranca avui mateix i durarà fins el 31 de març, dates entre les quals els restaurants participants oferiran un menú temàtic especial a un preu tancat de 20 euros (beguda no inclosa).

Per aquesta vuitena edició, s’ha plantejat als xefs el repte de dissenyar un menú inspirat tant en la tradició gastronòmica eivissenca com en els fogons d’altres països o ciutats declarades Patrimoni Mundial per l’UNESCO. Així, sense moure’s d’Eivissa, es podran tastar plats procedents de les cuines d’Argentina, Itàlia i Marroc, a més de descobrir la gastronomia de Toledo i Florència, o la regió italiana del Piamonte. En les seves propostes hi ha des de fórmules clàssiques del receptari eivissenc fins a noves formes per a cuinar ingredients comuns de la gastronomia illenca, a més d’exemples molt sucosos de fogons tan propers com els italians i magribins.

Hi participen els restaurants Ca n’Alfredo, La Cava i Ebusus CBbC Restaurant, al centre de la ciutat; El Hotel Pacha i Sa Nansa, a l’avinguda Vuit d’Agost; Mikasa Ibiza Boutique Hotel i IT Ibiza, tots dos al port esportiu de Marina Botafoc; El Cigarral, a l’Eixample, i Casa Maca, a Cas Mut.

Eivissa ha inspirat els menús temàtics de quatre d’ells (Ca n’Alfredo, Ebusus CBbC, Sa Nansa i El Hotel Pacha), IT Ibiza i Mikasa es basen en la cuina italiana, mentre La Cava ho fa en el Marroc, Casa Maca en Argentina i El Cigarral recull la tradició manxega de Toledo.

D’altra banda, el Taller de Cuina de Marga Orell ofereix deu cursos orientats a les famílies i particulars per aprendre a cuinar plats de la cuina turca, mallorquina, índia, mexicana, italiana, a més de receptes saludables i vegetarianes.

També, i específicament per als professionals, s’han organitzat dues jornades al febrer dedicades al porc negre i unes altres dues al març centrades en l’anyell eivissenc. El nombre de places està limitat a 20 i es donarà prioritat a cuiners i estudiants de cuina.

Patrimoni Gastronòmic és un certamen organitzat des de la regidoria de Comerç i Turisme d’Eivissa amb la participació del Consell d’Eivissa, la Pimeef i Sabors Ibiza-Eivissa.

Eivissa, 7 de gener de 2019

 

Detalls

Inici:
18 Gener
Finalització:
31 Març
up