Església de l’Hospitalet

Temple del segle XVIII, construït sobre l’antic hospital de pobres

El nom d’aquesta església recorda la ubicació d’un antic hospital amb una capella que apareix esmentat en diversos documents medievals. Un text de 1410, referent a l’hospital del raval, esmenta que era sostingut per la Universitat; en un altre de 1423 s’esmenta que l’església de l’Hospital estava dedicada a la Benaventurada Maria de Gràcia.

A final del segle XVII, el bisbe de Tarragona, Josep Mora, va ordenar la remodelació de l’edifici de l’hospital i es construí l’església, que va ser inaugurada el 1708.

El temple és de nau única coberta amb volta de canó i absis de tipus convergent. La façana presenta una petita fornícula i un petit rosetó en el mateix eix que la porta principal; a dalt de tot es troba el campanar de paret, situat a un dels costats de l’edifici.

En els anys seixanta del passat segle va ser remodelada per l’arquitecte Elías Torres. Des d’aleshores ha tengut diferents usos, com a sala de teatre o annex del Museu d’Art Contemporani. Actualment la utilitza la comunitat ortodoxa d’Eivissa i no està oberta al públic.