L’antic barri dels pescadors, al peu del baluard de Santa Llúcia

Sense cap dubte, un dels barris més pintorescs de la ciutat. Se situa sota el baluard de Santa Llúcia i s’encimbella sobre els penya-segats externs al port. Les seves empinades costes arriben fins als 30 m sobre el nivell de la mar i descendeixen cap a la Marina i els molls. D’aquest barri ja es tenen notícies a principi del segle XVII i estava ocupat per famílies de pescadors.

Els seus carrerons intricats i petites placetes recorden molt Dalt Vila. Actualment és un barri en remodelació i l’Ajuntament treballa intensament per recuperar la seva part alta. Tots els seus carrers són per als vianants i el principal, el carrer de la Mare de Déu és un dels racons amb més ambient de la ciutat. Discorre en paral•lel a la Marina i exerceix de frontera entre els dos barris.

Aquest carrer és famós per albergar la principal zona gai de l’illa, encara que pel seu caràcter pintoresc congrega tot tipus de turistes i residents, que es refugien en les seves petites i coquetes terrasses. També hi ha tendes de moda, estudis de tatuadors… Mereix la pena visitar la Casa Broner i el Centre Artesanal sa Pedrera, a la part alta. El carrer acaba en un racó especial: la plaça de sa Torre, que s’obre al mur del port i ofereix magnífiques vistes cap a la mar.