19.05.2017

L’exposició “Gènesi” del fotògraf brasiler Sebastião Salgado, desembarca al port d’Eivissa

L’exposició “Gènesi”, del fotògraf brasiler Sebastião Salgado, romandrà al port fins al proper 14 de juny. A la presentació hi han intervingut, la directora de l’Àrea de Negoci de CaixaBank a Eivissa i Formentera, María Belén Villalonga, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur i el representant de l’obra de l’autor a Espanya, Miguel González.

IMG_6908

“Gènesi” és un mosaic increïble en què la natura s’expressa en tota la seva grandesa. Després de gairebé tres dècades de reflexió sobre els drames i les tragèdies de la humanitat, el reconegut fotògraf brasiler Sebastião Salgado va iniciar el 2004 aquest projecte centrat en la natura del nostre planeta. «Una oda visual a la majestuositat i fragilitat de la Terra; una advertència sobre tot el que correm el risc de perdre», en paraules del mateix fotògraf.

IMG_8724 (1)

Fins l’any 2012, Salgado va fer un total de 32 viatges per completar aquest recorregut pel món verge, amb aturades a l’Antàrtida, Madagascar, Botswana, el Parc Nacional de Kafue, Zàmbia, l’altiplà del Colorado als Estats Units, Alaska, l’arxipèlag de les Galápagos a l’Equador, Sibèria i la selva de l’Amazones, entre d’altres.

presentació de la exposició  Gènesi del fotògraf brasiler Sebastião Salgado

La mostra està constituïda per 38 fotografies en blanc i negre, i mostra paisatges, animals i persones que han pogut evitar la influència del món modern en regions polars, boscos i sabanes tropicals, deserts abrusadors, muntanyes dominades per glaceres i illes solitàries.

L'exposició Sebastião Salgado

L’exposició Sebastião Salgado. “Gènesi” forma part del programa Art al carrer, a través del qual l’Obra Social “la Caixa” volen aproximar l’art a les persones fora del marc habitual de museus i sales d’exposicions.

Gènesi

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha explicat que “Salgado ens presenta la bellesa i ens llença al mateix una advertència perquè el temps no converteixi les seves fotografies en allò que va ser i que ja no existeix, d’allí també la importància d’aquesta ‘”Gènesi”’.

fotògraf brasiler Sebastião Salgado

Añadir un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *